Swiggy crește vertiginos: 800 milioane finanțare nouă!

Swiggy crește vertiginos: 800 milioane finanțare nouă!

Swiggy, startup-ul indian de livrare de mâncare, a reușit să obțină un succes remarcabil în cadrul celei mai recente runde de finanțare, condusă de Baron Capital. Acest eveniment a adus în prim-plan o serie de aspecte semnificative, reflectând parcursul ascendent al companiei în ciuda provocărilor date de pandemia COVID-19.

Finanțare Masivă în Valoare de 800 de Milioane de Dolari

Conform unei scrisori interne trimise de co-fondatorul și CEO-ul Swiggy, Sriharsha Majety, acesta a reușit să obțină impresionanta sumă de 800 de milioane de dolari în cadrul unei noi runde de finanțare. Această inițiativă a contribuit la evaluarea companiei la 12.16 miliarde de dolari.

Creștere Semnificativă a Evaluării

Comparativ cu evaluarea anterioară de 5 miliarde de dolari, realizată în februarie 2020, înainte de impactul pandemiei în India, această nouă evaluare reprezintă o creștere remarcabilă. Acest lucru subliniază încrederea investitorilor în potențialul și soliditatea afacerii Swiggy.

Investiții în Diversificare și Extindere

Swiggy a anunțat că va folosi capitalul nou obținut pentru a investi în nucleul său de activitate, respectiv serviciul de livrare de mâncare, dar și pentru a se extinde către noi categorii, cum ar fi produsele alimentare, livrarea instantanee și bucătăriile de tip cloud. Această mișcare strategică evidențiază dorința companiei de a se adapta la cerințele și preferințele în continuă schimbare ale consumatorilor.

Recuperare Rapidă și Performanțe Îmbunătățite

Swiggy a declarat că a reușit să-și recupereze 100% din volumul de comenzi pre-COVID-19 și că a aproape dublat valoarea brută a mărfurilor (GMV) în ultimul trimestru. Aceste realizări demonstrează capacitatea companiei de a se adapta rapid la mediul în schimbare și de a răspunde eficient cerințelor pieței.

Configurare Server Apache pe VPS UbuntuDebian: Ghid Detaliat
Cum să Instalezi Apache Kafka pe Ubuntu 20.04: Ghid Pas cu Pas!
Descoperă Cum Instalezi un Stack LAMP pe Debian 10: Ghid Detaliat Pas cu Pas!
Pași esențiali pentru configurarea unui LAMP stack pe Debian 10 Ghid detaliat!
Descoperă Cum Să Găsești și Să Interacționezi cu Elementele Web în Selenium!

Rivalitate Cu Zomato și Perspective de Viitor

Principala concurentă a Swiggy în India, Zomato, este, de asemenea, în discuții pentru a obține fonduri la o evaluare de 6 miliarde de dolari. De asemenea, Zomato se pregătește pentru o ofertă publică inițială mai târziu în acest an. Această competiție intensă în industria livrărilor de mâncare din India reflectă o piață dinamică și în continuă evoluție.

În concluzie, succesul lui Swiggy în ultima rundă de finanțare și planurile sale ambițioase pentru viitorul său indică o direcție pozitivă și o viziune solidă pentru creșterea și consolidarea sa pe piața indiană și globală a livrărilor de mâncare.

5 puncte cheie despre Swiggy

* **Investiție masivă:** Swiggy, un startup indian de livrare de mâncare, a strâns 800 de milioane de dolari într-un nou tur de finanțare, evaluând compania la 12,16 miliarde de dolari.
* **Creștere semnificativă:** Această evaluare reprezintă o creștere importantă față de cei 5 miliarde de dolari la care Swiggy era evaluată în februarie 2020.
* **Planuri de viitor:** Swiggy va folosi capitalul pentru a investi în livrările de mâncare, dar și pentru a se extinde în noi categorii precum: alimente, livrare instant și bucătării virtuale (cloud kitchens).
* **Recuperare post-pandemie:** Swiggy a revenit la 100% din volumele de comenzi din perioada pre-pandemică și și-a aproape dublat valoarea brută a mărfurilor (GMV) în ultimul trimestru.
* **Concurență pe piață:** Principalul rival al Swiggy în India este Zomato, care se pare că se află și în discuții pentru a strânge fonduri la o evaluare de 6 miliarde de dolari. Zomato se pregătește, de asemenea, pentru o ofertă publică inițială (IPO) mai târziu în acest an.

Sfaturi și trucuri:

  • Urmărește ofertele și reducerile din aplicația Swiggy pentru a economisi bani la următoarea comandă.
  • Explorează diferitele restaurante și bucătării pentru a găsi mâncarea preferată.
  • Lasă recenzii pentru restaurante pentru a-i ajuta pe ceilalți clienți să ia decizii informate.

Întrebări frecvente (FAQs)

1. Ce pot comanda pe Swiggy?

Răspuns: Poți comanda mâncare de la restaurante, alimente de la supermarketuri și alte articole prin intermediul serviciului Swiggy Genie.

2. Cât costă livrarea pe Swiggy?

Răspuns: Costul livrării variază în funcție de distanța de la restaurant și de eventualele promoții active.

3. Care este timpul mediu de livrare pe Swiggy?

Răspuns: Timpul mediu de livrare variază în funcție de locația ta, de restaurantul ales și de condițiile de trafic.

4. Cum pot plăti comanda pe Swiggy?

Răspuns: Poți plăti comanda prin intermediul aplicației Swiggy folosind cardul de credit, debit sau plata la primire.

5. Pot urmări comanda mea pe Swiggy?

Răspuns: Da, poți urmări comanda ta în timp real în aplicația Swiggy.