Rivian R3: Mașină electrică compactă și puternică!

Rivian R3: Mașină electrică compactă și puternică!

Rivian, un start-up de vehicule electrice sprijinit de Amazon și Ford, a lansat cel de-al treilea său model, R3 hatchback, care se așteaptă să intre în producție la sfârșitul anului 2024. Acest nou model promite să aducă o combinație de sportivitate, versatilitate și eficiență energetică în segmentul vehiculelor electrice compacte.

Performanțe și specificații impresionante

 • R3 hatchback este un vehicul electric compact, sportiv și versatil, care poate transporta până la cinci pasageri și poate oferi până la 400 de mile de autonomie pe o singură încărcare.
 • Va fi disponibil în două opțiuni de baterie: un pachet de 75 kWh care oferă 300 de mile de autonomie și un pachet de 105 kWh care oferă 400 de mile de autonomie.
 • Ambele pachete utilizează platforma skateboard patentată de către Rivian, care integrează bateria, motorul, suspensia și sistemul termic.

R3 hatchback va fi echipat cu un sistem cu dublu motor care poate produce până la 450 de cai putere și 600 lb-ft de cuplu. De asemenea, va avea o suspensie independentă pe patru roți și reglabilă pneumatic, care poate ajusta înălțimea și amortizarea în funcție de modul de condus și teren.

Designul și tehnologiile inovatoare

 • Noul model va prezenta farurile cu LED-uri caracteristice Rivian, un plafon panoramic din sticlă, o zonă de încărcare spațioasă cu un compartiment ascuns și un scaun rabatabil în spate care poate crea o podea de încărcare plată.
 • Va fi echipat cu sistemul avansat de asistență pentru șofer (ADAS) al Rivian, care include controlul de croazieră adaptiv, asistența la menținerea benzii, monitorizarea unghiului mort, evitarea coliziunilor și asistența la parcare.
 • Va dispune de actualizări software prin aer și de o cheie digitală accesibilă printr-o aplicație de smartphone.

Infotainmentul va fi asigurat de un ecran tactil de 15,6 inch care rulează pe propriul sistem de operare Rivian. Va suporta încărcarea wireless, Apple CarPlay, Android Auto și Amazon Alexa. De asemenea, va avea un cluster digital de instrumente de 12,3 inch și un ecran tactil posterior de 6,8 inch pentru controlul climatului și audio.

Prețuri și disponibilitate

 • R3 hatchback va avea un preț de pornire de 39.995 dolari pentru modelul de bază cu bateria de 75 kWh și 49.995 dolari pentru modelul premium cu bateria de 105 kWh.
 • Rivian va oferi, de asemenea, un serviciu de abonament care va include mentenanță, asigurare și acces la o rețea de stații de încărcare rapidă.

Precomenzile vor începe din 15 martie 2024, cu o taxă de rezervare rambursabilă de 1.000 dolari. Rivian va oferi, de asemenea, o ediție limitată Launch Edition, care va avea caracteristici și culori exclusive și va fi livrată la începutul anului 2025.

Cum să Instalezi Apache Kafka pe Ubuntu 20.04: Ghid Pas cu Pas!
Descoperă Cum Instalezi un Stack LAMP pe Debian 10: Ghid Detaliat Pas cu Pas!
Pași esențiali pentru configurarea unui LAMP stack pe Debian 10 Ghid detaliat!
Descoperă Cum Să Găsești și Să Interacționezi cu Elementele Web în Selenium!
Swiggy crește vertiginos: 800 milioane finanțare nouă!

Concurență și perspective de piață

R3 hatchback va concura cu alte vehicule electrice de pe piață, cum ar fi Tesla Model 3, Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-E. Rivian speră să atragă clienți care caută un vehicul distractiv, practic și eco-friendly care poate gestiona diverse scenarii de conducere.

5 aspecte che trebuie retinute despre Rivian R3

* Rivian, un start-up de vehicule electrice susținut de Amazon și Ford, și-a dezvăluit cel de-al treilea model, hatchback-ul R3, care urmează să intre în producție la sfârșitul anului 2024.
* R3 este un hatchback electric compact, sportiv și versatil, care poate transporta până la cinci pasageri și poate oferi o autonomie de până la 640 de kilometri cu o singură încărcare.
* R3 va fi disponibil în două opțiuni de baterie: un pachet de 75 kWh care oferă o autonomie de 480 de kilometri și un pachet de 105 kWh care oferă 640 de kilometri autonomie. Ambele pachete folosesc platforma skateboard proprie a Rivian, care integrează bateria, motorul, suspensia și sistemul termic.
* R3 va avea un sistem dual-motor care poate produce până la 450 de cai putere și 813 Nm cuplu. De asemenea, va avea o suspensie pneumatică independentă pe patru roți care poate regla garda la sol și amortizarea în funcție de modul de conducere și teren.
* R3 va prezenta farurile LED quad signature ale Rivian, un acoperiș panoramic din sticlă, o zonă de cargo spațioasă cu un compartiment ascuns și o banchetă spate rabatabilă care poate crea o podea de încărcare plată.

Sfaturi utile:

 • Verificați eligibilitatea pentru programele locale de stimulente pentru vehicule electrice înainte de a comanda un R3.
 • Rivian oferă programe de încărcare la domiciliu pentru a vă ajuta să configurați stația de încărcare perfectă pentru nevoile dumneavoastră.
 • Descărcați aplicația Rivian pentru a gestiona de la distanța încărcările, temperatura din interiorul mașinii și multe altele.

Întrebări frecvente (FAQs)

Are R3 tracțiune integrală?

Se așteaptă ca R3 să fie disponibil cu o configurație standard cu tracțiune spate și o opțiune cu tracțiune integrală. Rivian nu a confirmat încă oficial acest lucru.

Cât costă să încarci un R3?

Costul încărcării unui R3 va varia în funcție de prețul energiei electrice din zona dumneavoastră. Rivian estimează că costul mediu de încărcare acasă a unui R3 va fi echivalent cu costul a aproximativ 4 litri de benzină.

Unde pot precomanda un R3?

Precomenzile pentru R3 vor începe pe 15 martie 2024, cu un depozit rambursabil de 1.000 USD. Puteți precomanda un R3 pe site-ul web al Rivian.

Care este data lansării pentru R3?

Rivian se așteaptă să înceapă livrările pentru R3 la sfârșitul anului 2024. Clienții care comandă o ediție limitată Launch Edition pot primi livrarea R3 la începutul anului 2025.

Cu ce alte vehicule electrice concurează R3?

R3 va concura cu alte hatchback-uri electrice de pe piață, cum ar fi Tesla Model 3, Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4 și Ford Mustang Mach-E.