Revoluția Informațională: OpenAI Încheie Acorduri cu Editorii de Știri

Revoluția Informațională: OpenAI Încheie Acorduri cu Editorii de Știri

OpenAI: Acordurile cu editorii pot aduce probleme competitorilor

OpenAI a continuat să avanseze în ceea ce privește acordurile cu editorii, inclusiv cu unele dintre cele mai mari publicații din Franța și Spania. Organizația a semnat contracte cu Le Monde și Prisa Media pentru a aduce conținutul de știri în franceză și spaniolă în chatbot-ul OpenAI. Această colaborare își propune să aducă acoperirea evenimentelor curente ale organizațiilor în fața utilizatorilor ChatGPT. Conținutul de știri va fi accesibil prin selectarea rezumatele cu atribuție și linkuri îmbunătățite către articolele originale. Acordul contribuie la volumul în continuă expansiune a datelor de antrenament pentru modelele AI ale OpenAI. Utilizatorii ChatGPT vor putea interacționa cu conținutul relevant de știri de la acești editori, inclusiv El País, Cinco Días, As și El Huffpost.

Extinderea parteneriatelor cu editorii

Acordurile de licențiere ale OpenAI se extind dincolo de editori și includ și biblioteca media de stoc Shutterstock (pentru date de antrenament cu imagini, videoclipuri și muzică). Printre acestea se numără și Associated Press și Axel Springer (proprietarul Politico și Business Insider). Suma exactă pe care OpenAI o plătește fiecărui editor nu este făcută publică, dar estimările sugerează că ar putea fi între 4 și 20 de milioane de dolari pe an. Cu un capital de peste 11 miliarde de dolari și o cifră de afaceri anuală care recent a depășit 2 miliarde de dolari, OpenAI își consolidează poziția în domeniul său.

Impactul asupra competiției în domeniul AI

Acordurile de licențiere cu furnizorii de conținut pot, în mod potențial, să elimine concurenții AI care urmăresc acorduri similare. Cheltuielile mari cu licențierea creează o barieră de intrare pentru noii veniți, iar acest lucru este evidentiat de Hunter Walk, un partener la Homebrew. Articolul subliniază rolul esențial al industriei de știri în furnizarea informațiilor de ultimă oră și autoritative utilizatorilor.

Beneficii pentru părțile implicate

Acordurile OpenAI cu editorii sunt o dezvoltare binevenită pentru aceștia. Organizația este și în discuții cu zeci de alte edituri despre licențierea articolelor lor. Obiectivul este de a prezenta conținutul și atribuirea editorilor mai vizibil în aplicația ChatGPT. Modelele AI ale OpenAI sunt antrenate folosind articole de la editori, iar acordurile de licențiere includ acces la arhive pentru antrenament.

Impactul asupra inovației și competiției viitoare

Apropierea OpenAI de acordurile de licențiere ar putea să influențeze peisajul inovator din industria AI, oferindu-i un avantaj competitiv. Parteneriatele cu editorii fac parte din strategia OpenAI de a-și extinde aria de acțiune. Utilizatorii ChatGPT vor beneficia de includerea conținutului relevant de știri, iar conținutul de știri în limba franceză și spaniolă va fi disponibil în rezumate selectate.

Atribuția va fi furnizată pentru articolele de știri, iar parteneriatul își propune să ofere informații suplimentare sau articole relevante de pe site-urile de știri ale editorilor. Volumul în continuă expansiune a datelor de antrenament ale OpenAI este crucial pentru îmbunătățirea modelelor sale AI. Dezbaterile despre impactul acordurilor de licențiere asupra competiției viitoare continuă, iar focusul OpenAI pe informații în timp real și autoritative este lăudabil.

Revizuirea controversată a termenilor de utilizare și politicii de confidențialitate a Roku
Revoluția Cipurilor: UK și UE Unesc Forțele Pentru Dezvoltare Semnificativă!
Revoluție în Dezvoltarea de Semiconductori în Regatul Unit și Europa
Noul aplicație desktop Proton Mail este disponibil exclusiv pentru utilizatorii plătitori!
Urmărește șocul internetului: O vulnerabilitate de securitate critică alertată de DHS!

Concluzie

Acordurile OpenAI cu editorii reprezintă o situație câștig-câștig pentru ambele părți. Parteneriatele organizației se extind dincolo de Le Monde și Prisa Media, iar aplicația ChatGPT va fi prezentă mai vizibil în industria de știri. Modelele AI ale OpenAI beneficiază de colaborarea cu editorii, iar rolul esențial al industriei de știri în livrarea de informații nu poate fi exagerat. Experiența utilizatorilor ChatGPT va fi îmbogățită cu conținut de știri relevant, iar conținutul de știri în limba franceză și spaniolă va fi accesibil.

Takeaways din articolul „Acordurile OpenAI cu editorii ar putea crea probleme rivalilor” publicat pe TechCrunch

Idei principale

  • OpenAI a încheiat contracte cu editori precum Le Monde și Prisa Media pentru a aduce conținut de știri din Franța și Spania în chatbot-ul lor.
  • Utilizatorii ChatGPT vor putea interacționa cu știri relevante de la acești editori.
  • Acordurile de licențiere includ accesul la arhive pentru training.
  • Costurile ridicate ale licențelor ar putea crea o barieră pentru intrarea pe piață a competitorilor.
  • Acordurile OpenAI cu editorii sunt benefice pentru ambele părți.

Bacsisuri

  • Acordați atenție sursei știrilor pe care le consumați pe ChatGPT.
  • Utilizați ChatGPT pentru a vă ajuta să rămâneți la curent cu știrile din domeniile care vă interesează.
  • Explorați funcțiile ChatGPT pentru a găsi informații suplimentare sau articole conexe din sursele originale.

Întrebări frecvente

Cum pot accesa știrile pe ChatGPT?

Știrile vor fi disponibile în rezumate selectate, cu atribuire și linkuri către articolele originale.

Câți bani plătește OpenAI editorilor?

Suma exactă nu este dezvăluită public, însă estimările sugerează între 4 și 20 de milioane de dolari pe an.

Acest lucru nu va limita inovația în domeniul IA?

Există o dezbatere în curs cu privire la impactul acordurilor de licențiere asupra concurenței viitoare.