Revoluție în Dezvoltarea de Semiconductori în Regatul Unit și Europa

Revoluție în Dezvoltarea de Semiconductori în Regatul Unit și Europa

Context

Semiconductori – acești mici eroi ai tehnologiei – sunt în centrul inovației și progresului în secolul nostru digital. Recent, Regatul Unit și Europa au intrat într-o colaborare strategică pentru a revoluționa dezvoltarea acestor componente vitale.

Parteneriatul Regatului Unit cu UE

În ciuda ieșirii sale din Uniunea Europeană, Regatul Unit recunoaște importanța strategică a tehnologiei semiconductoare. Astfel, s-a angajat într-o colaborare strânsă cu UE pentru a obține economii de scară și finanțare pentru cercetarea și dezvoltarea semiconductorilor. Astăzi, guvernul britanic a anunțat participarea sa la „Chips Joint Undertaking” a UE în calitate de „stat participativ”. Această mișcare permite organizațiilor britanice să acceseze un fond substanțial de 1,3 miliarde de euro (aproximativ 1,4 miliarde de dolari) dedicați cercetării și dezvoltării semiconductorilor. În schimb, Regatul Unit se angajează să contribuie cu 35 de milioane de lire sterline (44 de milioane de dolari) în următorii ani pentru a susține eforturile interne în acest domeniu critic.

Detalii Finanțare

 • Alocare Inițială: 5 milioane de lire sterline vor fi furnizate inițial pentru a facilita accesul la fonduri pentru cercetătorii și afacerile din Regatul Unit.
 • Angajament Viitor: O sumă suplimentară de 30 de milioane de lire sterline va fi alocată între 2025 și 2027 pentru a finanța alte inițiative de cercetare.

Importanța Semiconductorilor

Semiconductori sunt fundamentul inovației tehnologice în mai multe domenii cheie:

 1. Inteligență Artificială (AI): Aplicațiile de inteligență artificială necesită o putere de calcul masivă, care depinde în mare măsură de tehnologia avansată a semiconductorilor.
 2. Electronice pentru Consumatori: De la smartphone-uri la dispozitive inteligente pentru casă, semiconductorii alimentează gadgeturile noastre de zi cu zi.
 3. Industria Auto: Generația următoare de mașini depinde din ce în ce mai mult de componente semiconductoare pentru siguranță, conectivitate și performanță.

Peisajul Competitiv

Spațiul dezvoltării semiconductorilor este extrem de competitiv, cu zeci de mii de companii eligibile din Regatul Unit care se luptă pentru granturi. Aceste granturi, cu o medie de până la 450.000 de lire sterline, vizează stimularea inovației și promovarea progresului în acest sector critic.

Contextul European Mai Larg

 • Chips Joint Undertaking: Această inițiativă, cu un buget total de aproximativ 11 miliarde de euro, își propune să reducă dependența Europei de importurile de semiconductori. A apărut în contextul tensiunilor geopolitice și a vulnerabilităților lanțului de aprovizionare.
 • Orizontul Europa: Segmentul de cercetare și dezvoltare al acestei inițiative intră sub incidența Horizon Europe, un program mai larg cu un buget de 95,5 miliarde de euro care acoperă mai multe sectoare.

Colaborările Regatului Unit Dincolo de Semiconductori

Regatul Unit a căutat activ parteneriate post-Brexit:

 • Schimbul de Date: Colaborări cu țări precum Statele Unite (pentru schimbul de date) și Australia (pentru știință și inovație).
 • Acorduri Tehnologice și de Date: Acorduri cu Republica Coreea (un acord larg privind tehnologia și datele).

Revolut: Cum a ajuns un juggernaut fintech să își păstreze avantajul în fața competiției
Top 5 branduri de smartwatchuri din India în 2024: Xiaomi, Apple, Samsung, Fitbit și Realme Cine domină piața
Revizuirea completă a noului MacBook Air M3: Performanță, calitate și prețuri!
Revizuirea controversată a termenilor de utilizare și politicii de confidențialitate a Roku
Revoluția Cipurilor: UK și UE Unesc Forțele Pentru Dezvoltare Semnificativă!

Concluzie

Decizia Regatului Unit de a se uni forțelor cu UE subliniază recunoașterea faptului că în tehnologie, colaborarea învinge izolarea. Prin participarea la eforturile de cercetare în domeniul semiconductorilor din Europa, Regatul Unit își propune să rămână în fruntea inovației de vârf.

Nu uitați, termenul limită pentru aplicările pentru granturi este 14 mai. Dacă faceți parte dintr-o organizație din Regatul Unit interesată de cercetarea semiconductorilor, profitați de această oportunitate! 🚀🔍

Sursă: TechCrunch

# Repere esențiale

 • Marea Britanie se alătură eforturilor de cercetare a UE privind semiconductorii prin „Chips Joint Undertaking”.
 • Această colaborare oferă acces cercetătorilor și întreprinderilor din Marea Britanie la o finanțare substanțială pentru cercetare și dezvoltare.
 • Semiconductors sunt esențiali pentru progresele tehnologice în domeniul IA, electronicelor de larg consum și al industriei auto.
 • Marea Britanie alocă £5 milioane inițial pentru a facilita accesul la fonduri și încă £30 milioane până în 2027 pentru cercetări viitoare.
 • Termenul limită pentru depunerea cererilor de granturi este 14 mai.

# Sfaturi utile

 • Familiarizați-vă cu obiectivele Chips Joint Undertaking pentru a vă asigura că propunerea dvs. de cercetare este aliniată.
 • Colaborați cu alți cercetători și organizații pentru a vă consolida propunerea.
 • Pregătiți-vă un plan detaliat de cercetare și buget.
 • Subliniați impactul potențial al cercetării dvs. asupra dezvoltării semiconductorilor din Marea Britanie și Europa.

# Întrebări frecvente

Ce este Chips Joint Undertaking?

Un program de cercetare și dezvoltare a semiconductorilor în UE, cu un buget total de 1,3 miliarde EUR.

Cum poate Marea Britanie să beneficieze de acest program?

Cercetătorii și întreprinderile din Marea Britanie pot aplica pentru granturi de până la £450.000.

Care este contribuția financiară a Marii Britanii?

Marea Britanie se angajează să contribuie cu £35 de milioane pe parcursul următorilor câțiva ani.

Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de granturi?

14 mai 2024.

Unde pot găsi mai multe informații?

Consultați site-ul web al Chips Joint Undertaking sau contactați o agenție relevantă din Marea Britanie.