Ce este dezinfectia si de ce este importanta?

Ce este dezinfectia si de ce este importanta?


Dezinfectia reprezinta procesul de eliminare a microorganismelor patogene, cum ar fi bacteriile, virusurile si fungi, de pe suprafetele din casa. Aceasta este importanta deoarece ajuta la prevenirea infectiilor si raspandirea bolilor. Microorganismele patogene pot supravietui pe suprafete timp indelungat, iar prin atingerea acestor suprafete si apoi a fetei sau a gurii, putem intra in contact cu aceste microorganisme si putem dezvolta infectii.

Dezinfectia regulata a suprafetelor din casa poate reduce semnificativ riscul de infectie. Este recomandat sa folosesti produse dezinfectante eficiente, care sa contina substante active precum alcoolul izopropilic, clorul sau peroxidul de hidrogen. Este important sa urmezi instructiunile de utilizare ale produselor dezinfectie si sa acorzi atentie deosebita suprafetelor frecvent atinse, cum ar fi manerele usilor, robinetele, telecomenzile sau tastaturile.

Dezinsectia – cum sa scapi de insectele nedorite?


In casa noastra pot aparea o varietate de insecte nedorite, cum ar fi gandacii, furnicile, paianjenii sau tantarii. Acestea pot fi nu doar deranjante, ci si purtatoare de boli. Pentru a scapa de aceste insecte si a preveni aparitia lor, este important sa adopti metode eficiente de dezinsectie.

Pentru a combate gandacii, este recomandat sa folosesti spray-uri insecticide sau capcane speciale. De asemenea, este important sa mentii curatenia in bucatarie si sa depozitezi alimentele in recipiente inchise ermetic. Pentru a preveni aparitia furnicilor, poti folosi spray-uri repelente sau poti pune bariera cu pudra de talc in jurul locurilor prin care acestea patrund in casa. Pentru a tine tantarii la distanta, poti utiliza repelente pe baza de DEET sau poti instala plase de tantari la ferestre si usi.

Deratizarea – cum sa previi aparitia rozatoarelor in casa?


Rozatoarele precum soarecii si sobolanii pot fi o problema majora in casa. Acestea pot distruge alimentele, pot transmite boli si pot provoca daune structurale. Pentru a preveni aparitia rozatoarelor, este important sa adopti metode eficiente de deratizare.

Pentru a tine rozatoarele la distanta, este recomandat sa mentii curatenia in casa si sa depozitezi alimentele in recipiente inchise ermetic. De asemenea, poti utiliza capcane sau momeli pentru a prinde soarecii si sobolanii. Este important sa amplasezi aceste capcane in locurile in care observi prezenta lor, cum ar fi subsolul, garajul sau pivnita. Daca problema persista, este recomandat sa soliciti ajutorul unei companii specializate in deratizare.

Produse de dezinfectie si dezinsectie – care sunt cele mai eficiente?


Pe piata exista o varietate de produse de dezinfectie si dezinsectie, iar alegerea celor mai eficiente poate fi dificila. Este important sa optezi pentru produse care contin substante active eficiente impotriva microorganismelor patogene sau insectelor.

Pentru dezinfectie, poti utiliza produse care contin alcool izopropilic, clor sau peroxid de hidrogen. Aceste substante au proprietati antimicrobiene puternice si pot distruge majoritatea microorganismelor patogene. Pentru dezinsectie, poti utiliza spray-uri insecticide sau capcane speciale care atrag si elimina insectele nedorite.

Este important sa citesti cu atentie eticheta produselor si sa urmezi instructiunile de utilizare. De asemenea, poti consulta recomandarile altor utilizatori sau poti solicita sfatul unui specialist inainte de achizitionarea produselor.

Cum sa alegi o companie de dezinfectie si deratizare de incredere?


Daca nu te simti confortabil sa efectuezi singur dezinfectia sau deratizarea, poti apela la serviciile unei companii specializate. Este important sa alegi o companie dezinfectie si deratizare de incredere, care sa ofere servicii profesionale si eficiente.

Pentru a alege o companie de incredere, este recomandat sa verifici daca aceasta este autorizata si certificata pentru a efectua astfel de servicii. De asemenea, poti verifica experienta si reputatia companiei prin citirea recenziilor si testimonialelor altor clienti. Este important sa soliciti un deviz detaliat al serviciilor oferite si sa compari preturile si garantia oferita de diferite companii.

Cat de des ar trebui sa faci dezinfectie si dezinsectie in casa ta?


Frecventa recomandata pentru efectuarea dezinfectiei si dezinsectiei in casa ta poate varia in functie de factori precum nivelul de igiena, prezenta insectelor sau rozatoarelor sau expunerea la factori externi. In general, este recomandat sa efectuezi aceste proceduri cel putin o data pe luna pentru a mentine un mediu sanatos in casa.

Cu toate acestea, in cazul unei infectii sau a unei infestari severe cu insecte sau rozatoare, este recomandat sa soliciti ajutorul unei companii specializate si sa efectuezi dezinfectia sau deratizarea mai des, conform recomandarilor acestora.

Dezinfectia si dezinsectia in timpul pandemiei de COVID-19.


In contextul pandemiei de COVID-19, dezinfectia regulata a suprafetelor din casa este esentiala pentru prevenirea raspandirii virusului. Este recomandat sa folosesti produse dezinfectante eficiente impotriva virusului SARS-CoV-2, cum ar fi cele care contin alcool izopropilic sau clor.

De asemenea, este important sa respecti masurile de igiena recomandate, cum ar fi spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun sau utilizarea dezinfectantilor pentru maini pe baza de alcool. Este recomandat sa eviti atingerea fetei cu mainile nespălate si sa purtati masca de protectie in spatii publice.

Cum sa te protejezi impotriva insectelor si rozatoarelor in timpul verii?


In timpul verii, aparitia insectelor si rozatoarelor poate fi mai frecventa. Pentru a preveni aparitia lor, este important sa iei masuri preventive eficiente.

Pentru a tine tantarii la distanta, poti utiliza repelente pe baza de DEET sau poti instala plase de tantari la ferestre si usi. Pentru a preveni aparitia gandacilor, este important sa mentii curatenia in bucatarie si sa depozitezi alimentele in recipiente inchise ermetic. Pentru a preveni aparitia furnicilor, poti utiliza spray-uri repelente sau poti pune bariera cu pudra de talc in jurul locurilor prin care acestea patrund in casa.

Pentru a preveni aparitia rozatoarelor, este important sa mentii curatenia in casa si sa depozitezi alimentele in recipiente inchise ermetic. De asemenea, poti utiliza capcane sau momeli pentru a prinde soarecii si sobolanii. Este important sa amplasezi aceste capcane in locurile in care observi prezenta lor, cum ar fi subsolul, garajul sau pivnita.

Ce riscuri pot aparea daca nu faci dezinfectie si dezinsectie in casa ta?


Neglijarea dezinfectiei si dezinsectiei in casa ta poate avea consecinte negative asupra sanatatii si confortului familiei tale. Suprafetele nedecontaminate pot fi purtatoare de bacterii, virusuri si fungi, care pot cauza infectii si boli. Insectele si rozatoarele pot transmite boli periculoase precum leptospiroza, salmoneloza sau hantavirusul.

In plus, prezenta insectelor si rozatoarelor poate afecta confortul si starea de bine a familiei tale. Acestea pot provoca disconfort, stres si anxietate. De asemenea, pot distruge alimentele, mobila sau alte obiecte din casa.

Dezinfectia si dezinsectia – o investitie in sanatatea ta si a familiei tale.


Dezinfectia si dezinsectia in casa reprezinta o investitie importanta in sanatatea ta si a familiei tale. Aceste proceduri ajuta la prevenirea infectiilor, raspandirea bolilor si aparitia insectelor si rozatoarelor nedorite. Prin efectuarea regulata a acestor proceduri, poti mentine un mediu sanatos, curat si sigur in casa ta.

Beneficiile dezinfectiei si dezinsectiei sunt multiple. Aceste proceduri reduc riscul de infectie, protejeaza sanatatea ta si a familiei tale, asigura confortul si starea de bine, prelungesc durata de viata a suprafetelor si obiectelor din casa si previn daunele structurale cauzate de rozatoare.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, este recomandat sa efectuezi regulat dezinfectia si dezinsectia in casa ta. Poti alege produse eficiente si sigure pentru aceste proceduri, poti solicita ajutorul unei companii specializate sau poti efectua aceste proceduri singur. Indiferent de metoda aleasa, important este sa acorzi atentie deosebita igienei si sa prioritizezi sanatatea ta si a familiei tale.

DATE DE CONTACT COMPANIA DDD®  –  firma deratizare

  •     Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662
  •     Sediul central: 021.345.06.88 și 021.345.08.22
  •     București Ilfov: 0786.727.027
  •     Zona de Vest (deratizare Timișoara, dezinsectie Cluj Napoca și dezinfectie Târgu Jiu) – 0766.472.274
  •     Zona de Est (DDD Constanța și Panciu) – 0784.399.333
  •     E-mail: [email protected]
  •     Adresa poștală: Aleea Taifunului, nr. 17, Sector 3, București
  •     Website: www.0219662.ro
  •     Website: www.companiaddd.ro

PROGRAMARE TELEFONICĂ – firma dezinsectie

    Luni-Vineri – de la ora 09:00 până1 8:00