Corpuri de iluminat pentru amenajari interioare

Daca te-ai mutat de curand sau simti nevoia de o schimbare in locuinta ta, este foarte important sa te informezi inainte. Pentru a face alegerile corecte, exista o multime de aspecte pe care nu trebuie sa le pierzi din vedere. Cand vine vorba de design interior, trebuie sa tii cont de mai multe elemente.

Poate vrei sa oferi personalitate locuintei tale sau sa faci cateva imbunatatiri. Vei vedea ca pana si cel mai mic detaliu este esential pentru transformarea casei tale. Fie ca este vorba despre culori, texturi, materiale, sau lumina, toate acestea sunt importante pentru aspectul interior al casei tale. 

Amenajarile interioare influenteaza aspectul estetic dar si starea de spirit dintr-o anumita incapere. Nu multa lume este constienta de acest fapt, insa lumina este unul dintre elementele cheie. Pentru a crea o atmosfera perfecta, acest aspect este esential de urmarit.

Lumina din incapere joaca rolul principal

Aspectul estetic al unei incaperi este cel care ne poate schimba starea. O lumina puternica poate ajuta la concentrare, poate fi ideala pentru un spatiu destinat activitatilor de lucru. Pe de alta parte, o lumina mai slaba, intr-o camera obscura, poate fi perfecta pentru dormitor, pentru un somn mai bun.

Daca se doreste crearea in dormitor a unui ambient placut, relaxant, ideal pentru seara, se poate folosi o lustra led. Doar cu ajutorul luminii potrivite, se poate crea cadrul perfect pentru somn si relaxare. Totusi, lumina se poate ajusta dupa preferinte, astfel incat sa fie potrivita si pentru alte activitati.

O lustra living este ideala pentru camera in care petreci cel mai mult timp. Fie ca alegi sa citesti sau sa lucrezi, este perfecta atat pentru birou cat si pentru camera de zi. Se poate amplasa exact acolo unde ai nevoie, ca sa te bucuri de cat mai multa lumina exact atunci cand ai nevoie.

Alegi simplitatea pentru amenajarea casei tale

Ca sursa principala de lumina in camera de zi, poti opta pentru lampadare living pentru utilitatea lor practica si aspect. Chiar daca iti place sa mergi la sigur, lampadarele pot fi de efect. Nu doar ca sunt utile si lumineaza exact asa cum ai nevoie, dar pot fi si decoratiuni pentru camera ta.

Acea atmosfera ideala, poate fi obtinuta destul de usor, indiferent de preferinte. Daca lampadarele nu sunt o optiune pentru tine si totusi vrei ca incaperile din casa ta sa fie frumos amenajate, iata ce altceva poti alege:

  • Candelabre
  • Lustre led
  • Pendule
  • Aplice
  • Plafoniere
  • Veioze 

Este important de retinut ca lumina influenteaza felul in care sunt percepute culorile intr-o incapere. Lumina naturala le evidentiaza diferit fata de cea artificiala, la fel si lumina rece sau lumina calda. Din acest motiv, fiecare spatiu in parte trebuie analizat pentru a obtine coerenta si armonie in design.

Alege pentru camera ta piesele decorative potrivite

Un element esential il reprezinta mobilierul, atunci cand vine vorba de amenajarea unui spatiu. Alegerea este importanta pentru ca poate face diferenta dintre un interior aglomerat si unul organizat armonios. Mobilierul trebuie sa se potriveasca cu functionalitatea si stilul incaperii.

Chiar si o piesa de mobilier simpla, poate fi valorificata daca ai lumina potrivita. Poti crea de la inceput o atmosfera relaxanta si un ambient placut daca iei in considerare urmatoarele aspecte :

  1. Stabileste paleta cromatica a incaperii
  2. Masoara spatiul disponibil
  3. Gaseste stilul care ti se potriveste
  4. Urmareste utilitatea practica a produsului

Cand vine vorba de tendinte actuale, oamenii opteaza pentru mobilierul modular. Pentru altii este esentiala stocarea inteligenta sau designul minimalist. Indiferent de preferinte, e important de urmarit un echilibru intre estetica si functionalitate.

Atmosfera perfecta poate fi chiar la tine acasa

Daca nu esti specialist, amenajarile interioare iti pot da batai de cap uneori. Fie ca vrei sa reorganizezi biroul, dormitorul sau bucataria, pune accentul pe corpurile de iluminat. Acestea sunt detalii esentiale care fac diferenta.

Iata cateva sugestii care pot face procesul amenajari mai usor :

Cauta piese de mobilier multifunctionaleO masa de cafea care poate fi si birou
Opteaza pentru mai multe spatii de depozitareRafturi suspendate, sertare, polite
Alege culori deschiseNuantele de alb sau crem dau luminozitate
Amplaseaza oglinziDau senzatia de spatiu mai mare
Foloseste iluminat strategicIluminatul ambiental

Dormitorul, birou, bucataria sau livingul tau pot fi amenajate ca in reviste. Un spatiu decorat dupa stilul si gustul tau te poate ajuta sa te relaxezi sau sa te concentrezi atunci cand ai nevoie. Alege elementele decorative care fac diferenta.